AUKTION

23/11 2019

Datum: 23/11 2019

Tid för första utrop: ca 11:00

Inlämningstider registrerat gods: 09:00-10:30

Inträde: Gratis

Plats: Sävedalens Folkets Hus

Adress: Göteborgsvägen 101 433 49 Sävedalen

Parkering: Finns i området

 

Alla auktionsposter och fastprisposter måste föranmälas.

Alla poster måste ha akvaristiskt innehåll!

Göteborgs Ciklid Grupp tar 20 % av försäljningspriset i provision

Lägsta utropspris är 30 kr men man kan ange önskad min. pris på aktuell post.

Bord med fast pris finns, där ska alla akvarietillbehör så som akvarier, pumpar, inredning, böcker, rötter och mindre växter säljas.

Enbart fisk, räkor och växter får säljas på auktionen!

Alla tillbehör säljs i befintligt skick, säljaren ansvarar för att tillbehören fungerar.

Föranmäl dina objekt här >>


Våra sponsorer som bidrar till att möjliggöra auktionen är:

Imazoo

CyberZoo

7H-Zoo

Akvarieimporten i Perstorp

Akvariumkungen

Skall du lämna in objekt?

Läs då denna sida mycket noga och notera inlämningstiderna ovan. Kom gärna så tidigt som möjligt. I år tillämpar vi endast förregistrering i samarbete med MAF och registrering sker via deras hemsida.

Förregistreringen stänger 21/11 kl 22.00

Inga poster kommer kunna registreras på auktionsdagen.

Föranmälan auktionsobjekt

OBS!  Allt försäljningsgods måste förhandsanmälas via MAFs hemsida.  Länk >>

För att förhandsregistrera ditt auktions- och fastprisgods logga först in uppe till höger på MAFs sida (använd länk nedan). Gå sedan till Dina sidor under menyalternativet Medlemmarnas sidor i menyn till vänster.

Om du inte är registrerad sedan tidigare finns det uppe till höger en länk för registrering. Om du glömt ditt lösenord kan du få det skickat till dig.

REGISTRERA OBJEKT HÄR (Länk)

ID-Nummer

Vid registreringen kommer dina poster att få ett unikt fem- eller sexsiffrigt id-nummer. Dina poster ska vara tydligt märkta med detta ID-nummer, artens/varans namn samt försäljarens namn. Du ser detta id-nummer i din godslista på registreringssidan.

I år gäller minimiutropet 30kr (tänk på detta när du packar dina objekt). Buden höjs med 10kr upp till 100kr och sedan minst 20kr. (buden kan dock komma att höjas annorlunda om auktionisten så finner lämpligt)

Våra auktioner

En eller ett par gånger om året ordnar Göteborgs Ciklidgrupp en akvarieauktion. Alla akvarieintresserade är välkomna, vare sig man är medlem i en akvarieförening eller inte, att såväl sälja som köpa fiskar (inte bara ciklider), växter, foder, akvarier, bakgrunder, och allt annat som hör hobbyn till.

Vill du sälja? – Instruktioner för inlämning

Tänk på att inte ha så många av samma sorts vara utan lägg hellre fler i samma påse/packe & öka minimipriset istället. Om du vill sälja fiskar förpackar du dem i en plastpåse eller burk. Dela upp varje art för sig och lägg inte i för många fiskar i varje behållare, om möjligt inte heller bara en styck ifall du har fler av samma art att sälja. Fiskbehållaren bör vara fylld med minst 1/2 liter vatten från akvariet. Fyll dock inte den mer än till hälften, då det måste finnas plats för luft ovanför vattenytan. Tänk på att påsen måste vara kraftig, att vanliga fryspåsar inte brukar hålla tätt och att fiskar med vassa fenor kan sticka hål på plastpåsar. Obs! Mycket luft i påsen är viktigare än mycket vatten!!

Vi packar helst inte om på plats utan ser istället hellre att du packar ordentligt från början då inlämningen är ganska intensiv. Skriv fiskens artnamn eller handelsnamn på påsen eller burken tillsammans med postens ID nummer och ditt eget namn

Växter förpackar du försiktigt så att de inte bryts. Stoppa ner dem i en plastpåse, pressa ut luften och klistra igen påsen. Lämnar du in mycket växter måste du se till att bunta ihop det ordentligt så det inte blir för många utrop av samma art.

Vi förbehåller oss rätten att neka inlämning av objekt som uppenbart strider mot gällande lagar och förordningar rörande importförbud mm (exempelvis kräftor av olika slag).

För våra djurs skull förbehåller vi oss rätten att neka att ta emot gods som inte är väl paketerade.

Du föranmäler dina objekt via förregistreringsrutinen på MAFs hemsida.

Märk ditt gods tydligt!

Ditt gods ska vara tydligt märkt med id-numret du fått vid förhandsregistreringen, artens/varans namn samt säljarens namn.

Poster som skall säljas till fast pris ska vara märkta med varans pris, auktionsgods ska vara märkta med minsta utropspris (om högre än 30 kr) Tänk på att märkningen måste tåla lite vattenstänk!

Består ett utrop av flera kolli, tex mer än en burk/påse med fisk, så se till att alla kolli är tydligt märkta. Kolli som hör till ett utrop skall sitta ihop på något sätt, med tejp, snöre eller på något annat sätt.

LÄMNA IN I TID! (Titta högst upp på denna sida!) Själva utropen börjar ca 11.00 så kom helst tidigt (se gällande tider längst upp på denna sida)

Slå dig sedan ner och vänta tills auktionen drar igång. Göteborgs Ciklidgrupp tar 20% i provision av försäljningsbeloppet, resten kvitterar du efter auktionen är avslutad. GCG sänder över beloppet till ett konto du anger eller så får du pengarna kontant.

Säljaren ansvarar för att ta hem auktionsgods som ej blir sålt!

Vill du köpa? – Information om budgivning

Du som vill handla får först chansen att titta runt på auktionsobjekten för att se om det är något som intresserar dig. Lämpligen håller du då reda på vilka objektnummer du är intresserad av och väntar tills de ropas ut. Då är det bara att börja bjuda. Utropspriset är min 30 kr. Har du tur kanske du får det du vill ha och om du då viftar med handen så att våra ”springare” ser dig så kommer de med objektet du ropat in. Du betalar då direkt till honom eller henne. I år gäller enbart kontant betalning. Tänk på att ha med sedlar i mindre valörer för att underlätta betalning.

Fastpris bord

Allt som säljs här har fasta priser som säljarna själva bestämmer.

Man plockar de saker man vill ha och betalar direkt till de funktionärer som

sitter vid fastpris bordet.

Här är det först till kvarn som gäller, så man får se till att köpa det man vill ha

innan någon annan gör det.

Servering och lotteri

Vi har också en servering med fika, korv, kaffe och dricka så du håller energin uppe så länge auktionen varar.

Lotterier är också en naturlig del i våra aktioner där du kan vinna fina priser från våra sponsorer.

Välkommen!

Alla är alltid välkomna!

Ung som gammal, medlem som icke-medlem, ta med alla vänner och hela familjen och titta in på våra auktioner.

Det är inget köptvång och kanske har du tur och hittar just det du vill ha till ett riktigt bra pris!

Passa på att bli medlem för 2020 när du besöker auktionen så är du välkommen till vår traditionsenliga Julavslutning hos Kent i Nol 9/12 kl 18.30!

Vänliga hälsningar

GCG